This page uses Javascript. Your browser either doesn't support Javascript or you have it turned off. To see this page as it is meant to appear please use a Javascript enabled browser. Slægterne Lund og Larsen
Casa Lund

Slægterne Lund og Larsen

med oprindelse i det jyske, nord for Limfjorden

Som nævnt på forsiden, beskæftiger jeg mig også med slægtsforskning. Jeg startede omkring år 2000, og er nu nået så langt tilbage i tiden, som man kan komme via internettet. Det vil i store træk sige til omkring år 1650. Det afhænger lidt af, hvilke sogne der er tale om. Nogle kirkebøger starter omkring år 1750 og andre ca. 100 år tidligere. Mit forskningsprojekt som ligger på en MyHeritage website, har p.t. godt 16600 personer fra 5927 familier, alle med en slægts relation til mig eller min kone. Det være sig i direkte linje, eller som en del af slægten. Projektet indeholder også 16649 billeder i form af portrætter, fødselsattester etc.

Undervejs i projektet, har jeg konstateret, at både min kones og min familie på vores fædres side, stammer fra Thisted egnen. Tilbage i 1800 tallet, bor de faktisk kun små 25 km. fra hinanden. Sjovt at tænke på.

Går vi 33 slægtstrin tilbage, er Gorm den Gamle og Thyra Danebod mine direkte forfædre, og går vi endnu længere tilbage til omkring år 900, er jeg i slægt med Romanos I Lekapenos som var Byzantinsk kejser fra år 920 til hans deposition 16. december 944. Det kan man desværre ikke bruge til så meget nu om dage, men det er sjovt at tænke på.

Herunder findes link til Tina's aner og slægt. Herigennem kan man "gå ned" i henholdsvis mit (Jørgen) og Leilas aner.

Tina's aner og slægt

 

Webmaster Jørgen Lund

jlu.dk