Rasmus Christensen
(1834-1899)
Ane Marie Jensen
(1842-)
Søren Rasmus Sørensen
Caroline Christensen
(1874-)
Sigrid Jensen
(1897-)

 

Familie
Forældre:
1. Andreas Jensen & Caroline Christensen
2. Søren Rasmus Sørensen & Caroline Christensen

Ægtefæller/børn:
1. Herluf Kristensen

Sigrid Jensen

  • Født: 25 Jun. 1897, Århus Domsogn (Frue kirkerist 10), Hasle, Århus, Danmark
  • Dåb: 8 Jul. 1897, Hjemme
  • Ægteskab (1): Herluf Kristensen den 9 Jun. 1918 i Trige præstegård, V. Lisbjerg, Århus, Danmark
Billede

punkttegn  Notater:

Sigrid er døb Ingrid Christensen, men skifter navn til Ingrid Jensen i 7. aug. 1903

Notes by Richard Geysner

Deb 9 Juni 1918 blev far og mor viet i præstegaarden i Trige. De havde forinden fået kongebrev den 29. maj. Jeg nåede at falde efter ægteskabets indgåelse, hvilket jeg først fandt ud af da far og mor fejrede sølvbryllup. Irma (min lille søster) har fortalt mig, at mor arbejdede på et hotel i Fredriksgade i Århus og måtte lidtsenere overfor sine forældre gøre opmærksom på at hun var gravid. Mors forældre kontaktede fars forældre og efter sigende blev far skældt ud af sine forældre og så kom der gang i sagerne. Jeg har dog selv hørt af mor egentlig ville have, at hendes forældre fik mig i pleje. De kunne ikke få børn og adopterede senere en slægtning (Johannes) der var 2 år ældre end jeg. Mine bedsteforældre på begge sider havde ingen samkomster. Kun ved jeg at mine 2 bedstefædre mødte hinanden i deres arbejde som vejmænd, idet deres respektive sogne jo stødte sammen.

(Sigrid Jensen) arbejdede i de yngre aar ved landrbruget, ophoerte ved aegteskabets indgaaelse. De foerste aar af aegteskabet vaar boligen paa landet foerst i Elsted og senere i Elev. Ved flytningtil Århus begyndte hun at arbejde med rengoering ved D.S.B. i Århus og for en kvindelig overassistent ved D.S.B. Det sidste dog kun en gang om ugen. Husholdning, mand og 3 boern samt fornaevnte rengoering optog det meste af tiden. Blev enke som 54 aarig. Passede 2 boerneboern i en aarraekke (Irmas boern). Plejede sin mor i en lang periode under hendes sygdom og doed. Utrolig staerk ogflittig og hjaelpsom. Ingen boglig lyst og ikke kontaktsoegende, mest interesseret i familie.

punkttegn  Fødselsnotater:

Begivenhedsbeskrivelse: Y

punkttegn  Dåbsnotater:

Hjemmedåb


Billede

Sigrid blev gift med Herluf Kristensen den 9 Jun. 1918 i Trige præstegård, V. Lisbjerg, Århus, Danmark. (Herluf Kristensen blev født den 2 Maj 1893 i Elev Mose, Elsted, V. Lisbjerg, Århus, Danmark, dåb den 6 Aug. 1893 i Elev kirke, Elsted, V. Lisbjerg, Århus, Danmark og døde den 2 Sep. 1951 i Århus, Danmark.)




Hjem | Indholdsfortegnelse | Efternavne | Navneliste

Denne hjemmeside blev lavet 5 Mar. 2024 med Legacy 9.0 fra MyHeritage; Den vedligeholdes af hjemmesidens ejer, som også har ophavsret på indholdet