Peder Christensen Kudsk
(Omkr 1645-1715)
Johanne Sørensdatter
(1653-1714)
Kirstine Pedersdatter
(1675-)

 

Familie

Ægtefæller/børn:
1. Anders Andersen Skorup

2. Thomas Kieldsen
3. Jens Knudsen
4. Jens Andersen

Kirstine Pedersdatter

  • Født: 1675, Tilsted, Hundborg, Thisted, Danmark
  • Ægteskab (1): Anders Andersen Skorup
  • Ægteskab (2): Thomas Kieldsen den 27 Sep. 1702 i Tilsted, Hundborg, Thisted, Danmark
  • Ægteskab (3): Jens Knudsen
  • Ægteskab (4): Jens Andersen den 18 Jan. 1722 i Tilsted, Hundborg, Thisted, Danmark
Billede

punkttegn  Notater:

Kirsten Pedersdatter var sandsynligvis født i Tilsted omkr. 1675-1682, hvor hun også blev gift første gang 1702.
Kirsten Pedersdatter var nok søster til Dorethe Pedersdatter i Tilsted, der 1700 får et barn udenfor ægteskab, hvor hun nævnes som Peder Christensens datter, og hvor Kirsten Pedersdatter ogsaa står fadder. Dorethe bliver senere gift første gang 1710 i Tilsted med Erik Løffting, og efter hans død gift igen 1729 med Christen Pedersen Frøkier, hvor forloverne da var Niels Berregaard af V. Vandet og Jens Frøkier af Vording
Kirsten Pedersdatter blev viet i Tilsted 1702 med enkemand Thomas Kieldsen af Hurup, der i sit første ægteskab havde været gift med nu afd. Else Thomasdatter og havde en del børn med hende. Thomas Kieldsen var sandsynligvis søn af gaardmand Kield Olufsen og Maren Andersdatter i Hurup, men født før kirkebogens start 1669. l Matriklen af 1688 ses, at Kield Olufsens enke havde været bruger af gaarden matr.nr. 1, Hk: 5-5-1 -0, i Hurup By, - senere Envold Jensen, - og gaarden var da udlagt som Ryttergods. Den solgtes paa auktionen over Ryttergodset i 1716 til Niels lbsen borger i Holstebro sammen med en del andet jordegods i Thy.
Kirsten Pedersdatter og Thomas Kieldsen boede i Hurup, hvor de fik 2 sønner, Olav og Peder, men da kirkebogen for Hurup er mangelfuld, især angående begravelser, kan det ikke konstateres, om nogle af børnene er døde, ej heller hvornår Thomas Kieldsen døde, men det må have været omkr. 1706-1708. Efter Thomas Kieldsens død flyttede Kirsten Pedersdatter tilbage til Tilsted, sandsynligvis med hendes egne børn, Olav og Peder samt måske også med Thomas Kieldsens børn af 1. ægteskab, Thomas, Kield og Anne, mens Olav f. 1798 sandsynligvis var død. l sin enkestand i Tilsted fik hun 1709 og 1713 to børn udenfor ægteskab, Thomas og Christen, og hvor hun til barnefader ved offentlig skrifte i kirken udlagde henholdsvis Anders Andersen Skorup og Jens Knudsen af Skioldborg, men den første, der var udlagt som barnefader til Thomas, frasvor sig faderskabet paa Tinge. 18 januar 1722 blev hun ægteviet 2.g. med Jens Andersen i Tilsted, og med ham fik hun 1725 sønnen Anders. - Jens Andersen døde i Tilsted d. 1 Maj 1743, 46 aar gl. Ved skiftet efter Jens Andersen d. 30 Maj 1743, der foretages af amtmandens søn Friderich Schinkel, paa begæring af husets ejer, Jens Christensen Kiær i Hundborg, fremgaar, at enken Kirsten Pedersdatter som lauværge havde sin søn, Thomas Poulsen paa Momtoft, og som formynder for hendes yngste søn, Anders Jensen i Silstrup, var Peder Sørensen i Nestrup mødt. Det var et yderst fattigt stervbo, der blev optalt og vurderet, og da Kirsten Pedersdatter var uden formue, og der intet blev at arve, kunne hun end ikke bekoste et rigtigt skiftebrev, men maatte nøjes med lovning om en attest engang udi fremtiden. Husets ejer Jens Christensen Kiær og enkens søn, Thomas Poulsen, lovede at hjælpe tilrette og række hende Haanden, saa hun ikke i sin alderdom skulde lide nød. Til dato (2001) er der ikke fundet flere oplysninger om Kirsten Pedersdatter, og hendes død og begravelse erikke indført i Tilsted kirkebog.

punkttegn  Fødselsnotater:

Begivenhedsbeskrivelse: Y


Billede

Kirstine havde et forhold til Anders Andersen Skorup. (Anders Andersen Skorup blev født omkring 1675.)


Billede

Kirstine blev derefter gift med Thomas Kieldsen, søn af Kield Olufsen og Maren Andersdatter, den 27 Sep. 1702 i Tilsted, Hundborg, Thisted, Danmark. (Thomas Kieldsen blev født i Hurup, Refs, Thisted, Danmark og døde omkring 1706 i Tilsted, Hundborg, Thisted, Danmark.)


Billede

Kirstine havde derefter et forhold til Jens Knudsen. (Jens Knudsen blev født i Skjoldborg, Hundborg, Thisted, Danmark.)


Billede

Kirstine blev derefter gift med Jens Andersen den 18 Jan. 1722 i Tilsted, Hundborg, Thisted, Danmark. (Jens Andersen blev født omkring 1697 og døde den 1 Maj 1743 i Tilsted, Hundborg, Thisted, Danmark.)




Hjem | Indholdsfortegnelse | Efternavne | Navneliste

Denne hjemmeside blev lavet 5 Mar. 2024 med Legacy 9.0 fra MyHeritage; Den vedligeholdes af hjemmesidens ejer, som også har ophavsret på indholdet