Knud Nielsen Bruun
(1854-1946)

 

Familie

Ægtefæller/børn:
1. Mariane Jørgensen Raun

Knud Nielsen Bruun

  • Født: 27 Jul. 1854, Harboøre, Vandfuld, Ringkøbing, Danmark
  • Ægteskab (1): Mariane Jørgensen Raun
  • Død: 29 Mar. 1946, Øsløs, V. Han, Thisted, Danmark i en alder af 91 år
Billede

punkttegn  Notater:

Måtte ud at tjene som 8 årig efter faderens død. Den første sommer passede han kreaturer og gæs. Ingen løn kun føden. Året efter kom han til en gård hvor han var i 3 somre.
Efter sin konfirmation kom han med en morbror ud at fiske. Han fiskede i flere år, om sommeren efter ål i Limfjorden. På den måde kom han til Øsløs.
Knud var i 2 vintre på højskole, hvad der fik stor betydning for ham. Da han blev gift med Mariane boede de først til leje i et lille hus på stranden i Øsløs. Senere købte han en lille ejendom hvor der kunne holdes et par køer og en hest. Han fortsatte med at fiske.
Knud deltog også i det offentlige liv, han var medstifter af brugsforeningen, forsamlingshus, frimenighed og afholdsforening, han var også medlem af sognerådet.

punkttegn  Fødselsnotater:

Begivenhedsbeskrivelse: Y


Billede

Knud havde et forhold til Mariane Jørgensen Raun, datter af Jørgen Pedersen Raun og Inger Pedersdatter Bedsted. (Mariane Jørgensen Raun blev født den 12 Jan. 1859 i Øsløs, V. Han, Thisted, Danmark og døde den 27 Okt. 1934 i Øsløs, V. Han, Thisted, Danmark.)




Hjem | Indholdsfortegnelse | Efternavne | Navneliste

Denne hjemmeside blev lavet 5 Mar. 2024 med Legacy 9.0 fra MyHeritage; Den vedligeholdes af hjemmesidens ejer, som også har ophavsret på indholdet