Turild Bugge
(Omkr 1210-)
Niels Thorkildsen Bugge
(Omkr 1240-Omkr 1302)

 

Familie

Ægtefæller/børn:
1. Ukendt

Niels Thorkildsen Bugge

  • Født: Omkr 1240, Bakkerne i Glenstrup, Nørhald, Randers, Danmark
  • Ægteskab (1): Ukendt
  • Død: Omkr 1302, "Hegnet", Tøndering, Harre, Viborg, Danmark i en alder af ca. 62 år
Billede

punkttegn  Notater:

Også omtalt som Nicholas Bugge. Niels Bugge satt i 1302 i Riksråd og nevnes blandt vitnene i Kong Erik Menveds gjeldsbrev til byen Rostok.
En mil syvest for Viborg endrer de jydske heders nakne høyland seg plutselig og fremviser en øy av berg, omkranset av storstlåtte, bratte lyngbakker og utstrakte skoger, like ved det nåværenede (1910) Bækkelund Hotell, ved sjøen, lå Niels Bugges stolte slott Hald, som han kjøpte av Peder Ludvigsen Eberstein og hans søster Margrethe i 1345.
Ridder Niels Bugge var sin tids rikeste adelsmann, med årlige inntekter beregnet til 300 lester korn, over 14000 tønner bygg. Han var en vakker mann med et ridderlig ytre, myndig, menogså aktet for sin edelmodighet.
Under dette navn anfører adelsleksikonnet en hel række forskellige våben, af hvilke dog de to sikkert kun skyldes en forveksling med de to med Buggerne besvogrede ætter Strangesen og Vendelbos våben, og af de øvrige kan kun et påvises virkelig at være blevet ført. Det viser i guld-felt en halv, afhugget sølv- bevæbnet sort vildbasse og samme mærke på hjelmen. Just dette våben viser hr. Niels Bugges og hans datter Ellines endnu bevarede Segl. Slægtsbøgerne fabler om, at denne slægt alti Kong Frode Fredegods tid var kendt i Skåne- og Halland, og at skattekongen hr. Turild Bugge, der nok skal ligge begravet ved Glenstrup, var stamfader for de kristne Bugger. Mere troværdig er Holger Parsbergs alt af Klevenfeldt tiltrådte bemærkning om, at de Bugge'r har fælles herkomst med de gamle Høeg'er, hvis våben også viste en halv vildbasse.

punkttegn  Fødselsnotater:

Begivenhedsbeskrivelse: Y

Billede

punkttegn  Om Niels

• Beskæftigelse: Ridder og rigsråd.


Billede

Niels havde et forhold til.




Hjem | Indholdsfortegnelse | Efternavne | Navneliste

Denne hjemmeside blev lavet 5 Mar. 2024 med Legacy 9.0 fra MyHeritage; Den vedligeholdes af hjemmesidens ejer, som også har ophavsret på indholdet