Birgit Korsgaard Madsen
(1943-2012)

 

Familie

Ægtefæller/børn:
1. Knud Sand

Birgit Korsgaard Madsen

  • Født: 20 Jul. 1943, Faddersbøl, Hundborg, Thisted, Danmark
  • Ægteskab (1): Knud Sand den 21 Maj 1961 i Jannerup kirke, Jannerup, Hundborg, Thisted, Danmark
  • Død: 14 Apr. 2012, Svendborg sygehus, Svendborg Sankt Nikolaj, Sunds, Svendborg, Danmark i en alder af 68 år
Billede

punkttegn  Notater:

Birgit er døbt den 28. august 1943 i Snedsted Kirke.
Mor har fortalt: Som barn i Snejstrup, havde hun og en legekammerat, en dreng, været inde i Jannerup Kirke. Der havde de fundet nogle "kager og saftevand". Det var oblater og altervin. De to unger havde spist af oblaterne og skyllet det hele ned med altervin. Siden den tid er oblater og altervinen blevet gemt af vejen. Der var vist aldrig nogle der fandt ud af, at det var de to der havde været på spil. Måske trode menigheden at sognepræsten var lidt rigelig tørstig!
-----------
Én af Jens Madsens gamle bekendte har fortalt, at familien Madsen, der er på vej til barnedåb i Snedsted Kirke, at de rigtig nok blev stoppet, ved indkørslen til Hundborgby, da de var på vej til barnedåben, der havde tyskerne nemlig lavet en vejspæring på grund af de spændte forhold der var mellem tyskerne og de danske modstandsfolk. Jordmoderen der boede i et hus, der lå ved siden af vejspæringen, hun kunne tale tysk, så hun kom ud og hjalp familien gennem vejspærringen. På det tidspunkt, måtte man kun færdes to sammen, og de var jo sikkert flere i bilen, og derfor fik de problemer.
(Oplyst fra andet sted: Familien fik vist følgeskab af et par tyske soldater, til Snedsted Kirke, og hjem igen.
Det var jo helt nyt med undtagelsestilstand i Danmark.
Oplyst af Verner Paulsen, Lokalhistorisk Arkiv Hundborg.

Birgit gik i skole i Jannerup, hun tog realeksamen i Thisted, hvor hun cyklede til og fra mellem Snejstrup og Thisted.
Birgit er uddannet ekspedient hos Guldsmed Glarskov Andersen i Thisted, hvor hun arbejdede i perioden 1960 til 1965. Senere fik hun kontorarbejde hos Hanstholm kommune.
I 1968-69 var hun købmand i egen forretning i Tygstrup. I perioden 1970-1976 arbejdede hun i flere år som syerske i Hurup og heraf et par år ved Tekstilservice, ejer Jens Chr. Christensen, Vesterby, hvor hun også arbejder med firmaets lønregnsksb. I denne periode var hun også tillidskvinde og fagforeningsformand. Birgit blev i denne periode tilbudt en opstillingskreds som folketingskandidat. I 1975-1976 bestod Birgit flot Teknisk Forberedelseseksamen ved voksenundervisningen i Thisted.
I Holstebro arbejdede Birgit på det Lokalhistoriske Arkiv, 1979-1980, senere hos en bedemand.
I 1986 sejlede hun med container skibet Regina Maersk. Ruten var New York, San Francisco, Baltimore, Charlstone, Panama Kanalen, over Stillehavet til Taiwa, Tokyo og Kobe og retur.
Birgit har i flere år kørt som buschauffør i Holstebro og Århus. Hun har også kørt taxa og været lastbil langturschauffør. Birgit har taget allekørekort, undtaget til motorcykel.
Hun er en aktiv debatør.
Bosat: Nyborg.

Ref. Claus Korsgaard Sand

punkttegn  Fødselsnotater:

Begivenhedsbeskrivelse: Y

Billede

punkttegn  Om

• Dåb, 28 Aug. 1943, Snedsted kirke, Snedsted, Hassing, Thisted, Danmark.


Billede

Birgit blev gift med Knud Sand, søn af Karl Jensen Sand og Mary Vigsø, den 21 Maj 1961 i Jannerup kirke, Jannerup, Hundborg, Thisted, Danmark. (Knud Sand blev født den 31 Maj 1939 i Øsløs, V. Han, Thisted, Danmark, døde den 21 Feb. 1998 i Gesagervej 6, Ø. Snede, Nørvang, Vejle, Danmark og blev begravet i Vesløs gl. kirkegård, Vesløs, V. Han, Thisted, Danmark.)

punkttegn  Om Knud og Birgit

• Skilsmisse: Skilsmisse.




Hjem | Indholdsfortegnelse | Efternavne | Navneliste

Denne hjemmeside blev lavet 5 Mar. 2024 med Legacy 9.0 fra MyHeritage; Den vedligeholdes af hjemmesidens ejer, som også har ophavsret på indholdet