Niels Møller Thomasen
(1831-1911)
Ane Kjerstine Jensdatter Frost
(1839-1919)
Karen Marie Nielsen Thomsen
(1868-1949)

 

Familie

Ægtefæller/børn:
1. Peder Kanstrup Jensen Sand

Karen Marie Nielsen Thomsen

  • Født: 9 Sep. 1868, Hundborg, Hundborg, Thisted, Danmark
  • Ægteskab (1): Peder Kanstrup Jensen Sand
  • Død: 21 Jan. 1949, Lild Strand, Lild, V. Han, Thisted, Danmark i en alder af 80 år
  • Begravet: Øsløs kirkegård, Øsløs, V. Han, Thisted, Danmark
Billede

punkttegn  Notater:

Skrevet af Agnete Boesen Bonnerup nu Larsen: Karen Marie havde lært at sy på en systue i Thisted, og det var der, hun så Peder for første gang, og hun bestemte med det samme, at det var ham, hun ville have. Hvordan hun bar sig ad med at gøre hans bekendtskab, ved jeg ikke, hendes søster sagde til hende "du kommer bare til at sidde i en husende med en redfuld unger", men Karen Marie lod sig ikke rokke.
Karen Maries forældre havde en lille gård i Hundborg. Hun måtte hver morgen hjælpe med at malke, før hun skulle i skole, og hun måtte sommertider forsømme skolen for at hjælpe til derhjemme, så fik læren en høne eller et stykke flæsk engang imellem, eller nogle æg, og så slap de for at betale mulkt. Til trods for de mange forsømmelser, havde Karen Marie gode skolekundskaber, hun var god til at skrive og regne, og hun kunne mange salmevers udenad.
Der var vist ikke meget at rutte med i Karen Maries hjem, hun fortalte, at hvis deres smør slap op, og der ikke var fløde til, at de kunne kærne, så købte de ikke noget, men de tog et stykke flæsk op af saltkarret, skyllede det, tørrede det af, og så skrabte de med en skarp kniv, ligesom når vi skraber bøf tatar, og det smurte deså på brødet i stedet for smør.
Karen passed hus og børn, hun syede også for fremmede, bukser og vest til herrer og al slags dametøj, samt børnetøj, så hun havde ikke meget fritid. Hun syede også det herretøj Peder klippede for det var han bedst til.
Julen 1894 skulle Karen og Peder holde jul hos Jens Larsen Sand, Peders far ved Thorup Strand. Det var det år det norske skib "Stanley" strandede ud for Bovbjerg, besætningen gik i bådene, og ingen redningsfolk kunne hjælpe dem i det frygtlige vejr, de omkom alle på nær styrmanden Niels Knutsen Nordås. 22 mand druknede, og de fleste drev i land ved Thorup Strand. Karen var omme i Strandgaarden hos faster Anne og farbror Thomas (bror og søster til Jens Larsen Sand) og så de mange døde mænd ligge på gulvet i stuerne, store stærke mænd i sømandstøj og søstøvler, det gjorde et stort indtryk på Karen, hun glemte det aldrig. Udrag af Agnete Larsens fortælling, barnebarn til Peder og Karen. Læs mere om "Stanleys" forlis og se billeder under Anne Christensdatter Sand og hendes mand Niels Helnius Christensen.

FT. Hundborg Sogn og Herred, Thisted Amt, 1870, OP. 6.
FT. Hundborg Sogn, Thisted Amt, 1880, OP. 75. Hundborg 6. hus.

punkttegn  Fødselsnotater:

Begivenhedsbeskrivelse: Y

Billede

punkttegn  Om

• Beskæftigelse: Syerske.


Billede

Karen havde et forhold til Peder Kanstrup Jensen Sand, søn af Jens Larsen Sand og Kirsten Christoffersdatter. (Peder Kanstrup Jensen Sand blev født den 29 Mar. 1866 i Torup Strand, V. Torup, V. Han, Thisted, Danmark, døde den 6 Feb. 1935 i Øsløs by, Øsløs, V. Han, Thisted, Danmark og blev begravet i Øsløs kirkegård, Øsløs, V. Han, Thisted, Danmark.)




Hjem | Indholdsfortegnelse | Efternavne | Navneliste

Denne hjemmeside blev lavet 5 Mar. 2024 med Legacy 9.0 fra MyHeritage; Den vedligeholdes af hjemmesidens ejer, som også har ophavsret på indholdet