Thomas Thomsen
(1884-1969)
Kristine Petrea Nielsen
(1881-1971)
Christian Peter Thomsen
(1906-1940)

 

Familie

Ægtefæller/børn:
1. Else Meyer

Christian Peter Thomsen

  • Født: 13 Mar. 1906, Fovlum, Gislum, Ålborg, Danmark
  • Ægteskab (1): Else Meyer den 1 Jan. 1931 i Oakland, Alameda, California, USA
  • Død: 17 Dec. 1940, Berkeley, Alameda, California, USA i en alder af 34 år
Billede

punkttegn  Notater:

I marts 1926 rejste Kristian til Oakland. Han kom til, at bo hos faderens fætter Christian Larsen Nielsen, der havde kolonialforretning. Her fik Kristian plads som kommis. I 1933 blev han bestyrer af en større forretning i Berkeley. En forretning Christian Larsen Nielsen havde købt. Else Meyer fortæller "Det var under den tunge depression, og lønnen var lav, men huslejen var i forhold dertil, 15$ om måneden for en stor lejlighed, og så var det tilmed bekvemt at bo ovenpå forretningen. Et spartansk levned var ikke nogen større hindrin vi var begge fra barndommen oplært i økonomi, og at det var en betingelse, at der hver måned måtte ydes lidt til sparekassen. Efter 2 års forløb var vi i stand til at købe andel i forretningen. I 1935 købte vi en bygning, hvori vi boede for 8.600$. I 1940 havde vi glædet os til et besøg af mine forældre, men i april kom den sørgelige budskab, at min far var død. Kort efter blev min mand indlagt på hospital, og efter operation blev jeg af lægen underrettet om resultatet: en ondartet kræft. Efter det japanske overfald på Pearl Harbour med påfølgende militærindkaldelser, blev det vanskeligt af få hjælp til forretningen, og den blev derfor solgt. Mine farbrødre var mig en god støtte i de onde år, og de rådede mig til at beholde bygningen. Dette var muligt, da min mand, der ikke alene var et godt menneske, men meget fornuftig, havde forberedt sig på det tilfælde, at han skulle dø i en ung alder. Hans livsforsikring blev brugt til betaling af gælden i huset." Oplysningerne er fra bogen "Slægten Vigsø i Øsløs sogn".

punkttegn  Fødselsnotater:

Begivenhedsbeskrivelse: Y


Billede

Christian blev gift med Else Meyer, datter af Kristian Johannes Meyer og Kristine Marie Pedersen, den 1 Jan. 1931 i Oakland, Alameda, California, USA. (Else Meyer blev født den 8 Apr. 1906 i Jerlev, Jerlev, Vejle, Danmark og døde den 11 Aug. 2007 i California, USA.)




Hjem | Indholdsfortegnelse | Efternavne | Navneliste

Denne hjemmeside blev lavet 5 Mar. 2024 med Legacy 9.0 fra MyHeritage; Den vedligeholdes af hjemmesidens ejer, som også har ophavsret på indholdet