pil pil
Anders Stigsen Hvide
(1260-Efter 1318)
Margrete Nielsdatter Lendi Kaas (Sparre)
(-1314)
Stig Andersen Hvide
(Omkr 1294-1369)
Tove Andersdatter Svane
(Omkr 1300-Omkr 1365)
Ove (Offe) Stigsen Hvide
(Omkr 1320-1359)

 

Familie

Ægtefæller/børn:
1. Maren (Marine) Johannesdatter Munk

Ove (Offe) Stigsen Hvide

  • Født: Omkr 1320, "Tygestrup", Undløse, Merløse, Holbæk, Danmark
  • Ægteskab (1): Maren (Marine) Johannesdatter Munk omkring 1339
  • Død: 1359, Middelfart, Vends, Odense, Danmark i en alder af ca. 39 år
  • Begravet: "Eskebjerg" (Scheelenborg), Stubberup, Bjerge, Odense, Danmark
Billede

punkttegn  Notater:

Stigsen, Ove, -1359, til Eskebjærg, var Søn af den yngre Marsk Stig Andersen Hvide og nævnes som Ridder 1353, men sad da i Holstensk fangenskab. 1355 og 1356 var han Kong Valdemars Kammermester, men denne stilling har han formodentlig måttet forlade, da hans Fader 1357 stillede sig i spidsen for den oprørske jyske Adel.
1358 ledsagede han og hans Farbroder Peder Andersen til Margaard med kongeligt Lejde Hr. Niels Bugge til Forligsforhandlinger med Kongen i Slagelse ved juletid. Disse Forhandlinger afbrødesimidlertid hurtig som frugtesløse, og på tilbagerejsen bleve de 3 Herrer overfaldne og ihjelslagne af nogle Fiskere i Middelfart, man har ment, paa Kongens Anstiftelse.
O. S. efterlod sig en Enke, Maren Jensdatter, søster til den senere Marsk Palne Jensen Munk ref. Aage Brask: Tordrup og Marsk Stigs slægt (Side 80):

Ægteparret havde 5 Sønner, så man skulle tro, at denne Gren af Hvideslægten ville være sikret for lange tider, men de 4 af dem har sikkert ikke efterladt Børn, ja måske slet ikke været gift. Den 5. var den Hr. Offe Stigsen, hvis liv fik en så trist afslutning i Middelfart. Han angives at have været Kammermester hos Valdemar Atterdagog at have ejet Eskebjerg (senere Schelenborg) paa Fyn. Han har dog også været i besiddelse af Ejendomme andetsteds, vi ser således, at han i 1356 stillede sit Gods i Lille Linde paa Sjælland til rådighed for Kongen, "sålænge at han sit brev igen kalder", han synes altså ikke helt at være blevet betaget ejendomsretten. Vi har i en Folkevise enbemærkning, som vi for en fuldstændigheds Skyld vil tage med, der synges her om en fin Hr. Ove Stigsen, som "bedre kan sine Ærmer snøre, end han kan en Bomand være", altså var mere Hofmand end Landmand, men det kan selvfølgelig blot være en tilfældig navnelighed.
Af Hr. Offes 2 Sønner døde den ældste Jens eller Johannes Offesen formentlig i en ung alder uden at efterlade sig børn, medens den anden Anders Offesen, der blev Ridder og Ejer af Bjørnholm og Eskebjerg og let forveksles med Faderens fætter af samme navn, om hvem vi skal høre nærmere i det følgende, havde en Søn, der døde ung, og et par døtre. Hans Enke Else ægtede senere Hr. Otto Nielsen (Rosenkrantz), om hvilken forbindelse vi har en ganske pudsig beretning. De førte en større Proces mod hinanden, og i harme derover havde hun sagt, at hun vilde tage sig den argeste Skalk, hun kunde finde, som kunde trætte med ham, så mødte han selv op og bad om hende, idet han anførte, at hun ikke kunde få nogen argere Skalk end han. "Der de havde lovet hverandre, varede hun ham ad, at hun var niogfyrretyve Aar gammel, hvorfor han hastede med Bryllup, og førend hun blev et halvt Hundrede Aar, fik hun en Søn, hed Hr. Erik Ottesen".

punkttegn  Fødselsnotater:

Begivenhedsbeskrivelse: Y

Billede

punkttegn  Om Ove

• Beskæftigelse: Ridder.


Billede

Ove blev gift med Maren (Marine) Johannesdatter Munk, datter af Johannes Palnesen Munk og Gunner Aagesdatter, omkring 1339. (Maren (Marine) Johannesdatter Munk blev født omkring 1315 i Kær, Ålborg, Danmark og døde omkring 1370 i "Eskebjerg" (Scheelenborg), Stubberup, Bjerge, Odense, Danmark.)




Hjem | Indholdsfortegnelse | Efternavne | Navneliste

Denne hjemmeside blev lavet 5 Mar. 2024 med Legacy 9.0 fra MyHeritage; Den vedligeholdes af hjemmesidens ejer, som også har ophavsret på indholdet