pil pil pil
Christen Christensen Sloth
(1751-1806)
Mette Boesdatter
(1760-1843)
Jens Jensen
(1764-1847)
Else Christensdatter Mossing
(1779-1855)
Boe Christensen
(1795-1879)
Kirsten Jensdatter
(1808-1881)
Christen Boesen
(1827-1915)

 

Familie

Ægtefæller/børn:
1. Benthe Marie Madsdatter Bonnerup

Christen Boesen

  • Født: 8 Jul. 1827, Øsløs, V. Han, Thisted, Danmark
  • Ægteskab (1): Benthe Marie Madsdatter Bonnerup
  • Død: 5 Jan. 1915, Øsløs, V. Han, Thisted, Danmark i en alder af 87 år
  • Begravet: Øsløs kirkegård, Øsløs, V. Han, Thisted, Danmark
Billede

punkttegn  Notater:

Limfjordskrejler Christen Boesen var søn af Limfjordskrejler Bo Christensen, han havde 5 brødre som også var krejler.
Christen Boesen var veteran fra Treårskrigen 1848-1850
Bosat Højstrupvej, Øsløs. d. 15/1 1915 skrev Sodborg følgende nekrolog over Chresten Boesen i Thisted Amts Tidende: ”I onsdags begravedes på Øsløs Kirkegård aftægtsmand Chresten Boesen.den afdøde var 87½ år gammel og sognets ældste mand. Med den afdøde er vistnok den sidste af de gamle krejlerskippere på Hannæs gået bort. Chr Boesen sejlede i mange år; ja han sejlede ud til stadighed hver sommer til han var 70 år; først da lagde han skuden op. Han havde vel en lille Landejendom i Øsløs, men den måtte hustruen og børnene for det meste passe. Manden selv og den ældste dreng skulle ud med kågen. Og der var gode penge at tjene i hine tider Handelen foregik med træ- og lervarer; som afhentedes i egnen ved Silkeborg og Viborg og indladedes i Hjarbæk Fjord, hvorfra de kørtes rundt til Limfjordens forskellige egne. Efter at han havde hørt op at sejle, vedblev han stadig at føle sig knyttet til søen. Selv som 83-årig olding kunne han tage gliben på ryggen og liste ned til fjorden for at fange ål.
Den afdøde var veteran fra treårskrigen, den sidste der i sognet af dem fra 48. Trods sne og kulde mødte veteranerne fra 64 under fanerne for at følge deres våbenbroder til graven. Boesen varmarinesoldat i krigen og gjorde tjeneste på fæstningen Kristiansø ved Bornholm. Indtil for et år siden var Christian Boesen en meget stærk mand af helbred, men så begyndte han at skrante, og på det sidste var han stærkt svækket. Både den gamle mand og hans for få år siden afdøde hustru nød til det sidste en kærlig pleje hos deres søn og svigerdatter i Øsløs.” Som det ses, er det ikke blot en almindelig nekrolog, men et lille stykke lokalhistorie skrevet med varme og indsigt.
De gamle krejlere i Øsløs, der sejlede med jydepotter og andre varer i Limfjorden, har Niels Sodborg beskrevet i en artikel fra 1920. Her var hovedkilderne krejlerne Lars Kold og Chresten Boesen.
Ovenstående artikel: Krejlerliv på Limfjorden, findes under hjemmesidens Artikler - Familiehistorier.

punkttegn  Fødselsnotater:

Begivenhedsbeskrivelse: Y

Billede

punkttegn  Om Christen

• Beskæftigelse: Husmand.

• Dåb, 5 Aug. 1827, Øsløs, V. Han, Thisted, Danmark.


Billede

Christen havde et forhold til Benthe Marie Madsdatter Bonnerup. (Benthe Marie Madsdatter Bonnerup blev født den 28 Sep. 1827 i Øsløs, V. Han, Thisted, Danmark, døde den 13 Jun. 1907 i Øsløs, V. Han, Thisted, Danmark og blev begravet i Øsløs kirkegård, Øsløs, V. Han, Thisted, Danmark.)




Hjem | Indholdsfortegnelse | Efternavne | Navneliste

Denne hjemmeside blev lavet 5 Mar. 2024 med Legacy 9.0 fra MyHeritage; Den vedligeholdes af hjemmesidens ejer, som også har ophavsret på indholdet